RAZVOJ

Ideja za nov izdelek ponavadi nastane kot rezultat naprednega razmišljanja posameznika, lahko pa tudi organsko, kot posledica povpraševanja, oziroma potreb na trgu. Lahko je le izboljšava obstoječega, generičnega izdelka, ki se mu morda spremeni obliko ali doda funkcijo; lahko pa je razvita povsem od začetka. Naša ekipa visoko kvalificiranih in izkušenih inženirjev/strokovnjakov pomaga pri izpopolnjevanju, ocenjevanju in spodbujanju vaše ideje do faze, kjer se lahko odločite, ali jo boste razvili, spremenili ali zavrgli.

Development_2

SNOVANJE

Odločitev o nadaljevanju razvoja izdelka je sprejeta in proces je potrebno premakniti do naslednje stopnje. Idejo je potrebno izoblikovati tako, da ne izgubi prvotne zasnove in funkcionalnosti, vendar hkrati ustreza omejitvam tehnologije in lastnostim materiala. Da bi se prepričali, ali vsaka, tudi najmanjša podrobnost zares ustreza konceptu, ne da bi ta v procesu ostal brez kakšne od svojih temeljnih značilnosti, naši inženirji najprej sestavijo tridimenzionalni model CAD. Tega pred naslednjo fazo temeljito pregledamo skupaj z naročnikom.

Construction_2

PROTOTIP

Ta faza je izjemno pomembna, saj z njo ugotovimo, ali smo pravilno zastavili vsa pričakovanja v zvezi z novim izdelkom. Čeprav je iz grafične vizualizacije iz prejšnje faze razvidno tako rekoč vse, gre pri prototipu za pravo, torej fizično stvar, s katero lahko svojo idejo prvič pogledate v živo in jo držite v rokah. Tako lahko linije, krivulje in kote kar naenkrat vidite z nove perspektive. Razmerja med glavnimi dimenzijami in podrobnostmi so včasih videti drugačna kot na računalniku. Pred prehodom na naslednjo fazo opravimo dodaten posvet, kjer nam naročnik poda končno potrditev.

Prototype_2-1

ORODJARNA

Ena od naših največjih prednosti je naš lasten oddelek za izdelavo orodja. Skozi desetletja smo ugotovili, da moramo na tem področju postati samozadostni, če želimo poslovati tudi v prihodnosti, zato smo vseskozi veliko vlagali tako v človeške vire kot v tehnologijo, s katero lahko želeno kakovost dosežemo v kar najkrajšem času. Danes lahko z veseljem zatrdimo, da ima podjetje Plastoform eno najbolj dovršenih orodjarn v industriji akrilnih polimerov, še pomembneje pa je, da lahko strankam ponudimo ene najbolj konkurenčnih razvojnih storitev.

Toolshop_2-1

PROIZVODNJA

Za doseganje optimalne prilagodljivosti smo se, v povezavi z orodjarno, strateško usmerilii v proizvodnjo manjših in srednje velikih količin. V sklopu te usmeritve smo se zavezali najvišji kakovosti izdelkov in storitev, ki jih nenehno nadzorujemo, analiziramo in izboljšujemo. Z rednimi investicijami v proizvodnjo nenehno sledimo najnovejšim tehnologijam, saj verjamemo, da je le tako mogoče na dolgi rok zadovoljiti potrebe naših partnerjev, ki so zavezani k najvišji kakovosti.

Production_2